Epropulsion sfeer

Duurzaam: elektrische buitenboordmotoren en fluistermotoren

Waarom elektrisch varen?

Hieronder noemen we 5 goede redenen:

  • stil
  • onderhoudsvrij
  • milieuvriendelijk
  • geen schadelijk uitlaatgassen
  • vervoer in je auto zonder lekkage van olie of benzine

In steeds meer natuurgebieden maar ook steden in Nederland en Europa wordt de benzinemotor verboden, dus wordt het steeds aantrekkelijker om een elektrische motor aan te schaffen. En met de vaarklare sets van 1voudigvaren heb je alles wat je nodig hebt in 1 aankoop!

Wat is het verschil tussen een fluistermotor en een elektrische buitenboordmotor? 

Een buitenboordmotor op 12 volt wordt een fluistermotor genoemd, en een buitenboordmotor op 24 volt of hoger een elektrische buitenboordmotor. Het verschil is dus dat elektrische buitenboordmotoren op een hoger voltage werken en daarmee ook iets krachtiger zijn. Fluistermotoren worden vaak gebruikt voor kleine bootjes op rustig vaarwater. Daarnaast worden fluistermotoren ook vaak gebruikt door vissers naast een reguliere buitenboordmotoren. Met de normale buitenboordmotor verplaats je de boot van A naar B. Aangekomen op de visspot wordt de fluistermotor dan gebruikt om te “trollen” (heel langzaam varen). Een fluistermotor wordt ook wel een trollingmotor genoemd. 

De collectie van 1voudigvaren

1voudigvaren biedt de Azure en Aqua fluistermotoren aan en de ePropulsion elektrische motoren. Wij bieden geen benzine motoren aan omdat wij duurzaamheid en milieu belangrijk vinden. De elektrische motoren zijn verkrijgbaar vanaf 0,5 PK tot en met 6 PK, meer dan voldoende om 1 van onze rubberboten aan te drijven.

Bekijk hieronder een interessante video met een test tussen 2 elektrische motoren (waaronder de ePropulsion Spirit 1.0 die door 1voudigvaren aangeboden wordt) en een benzinemotor.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *