plasticsoupsurfer surfboard wegwerpbekers reuse

Surfen op wegwerpbekers!

De Plasticsoupsurfer gaat surfen op een elektrisch surfboard gemaakt van wegwerpbekers, Mission Reuse. Een route van 385 km tussen Brussel en Amsterdam.

In Nederland worden iedere ochtend 5 miljoen wegwerpbekers éénmalig gebruikt. Daarna eindigen de meeste in de verbrandingsoven of, erger nog, op straat of in de natuur.

Zet die 5 miljoen wegwerpbekers achter elkaar en je hebt een rij van 385 km. Die afstand gaat de Plasticsoupsurfer, Merijn Tinga, in juli 2022 afleggen op een surfboard gemaakt van gebruikte wegwerpbekers, van Brussel naar Amsterdam. Op binnenwater op een Fliteboard e-foil en op open water met een wing van oude stukken kitesurfscherm.

Met deze Mission Reuse Expedition voert hij campagne vóór herbruikbare bekers en tegen wegwerpbekers. De wegwerpbeker is hét symbool van onze wegwerpmaatschappij, van verspilling en vervuiling. Daar moeten we van af, allereerst bij evenementen, festivals, op straat en in grote organisaties.

CROWDFUNDING MISSION REUSE GESTART

Help jij mee om van de Mission Reuse expeditie een succes te maken? De crowdfunding voor de expeditie is van start gegaan. Er wordt geld ingezameld voor

  • de bouw van het surfboard van wegwerpbekers
  • de documentaire over de expeditie
  • de logistiek, de campagne en de organisatie van events

Help mee met een donatie op de Steun Ons pagina van de Plasticsoupsurfer

MEET&GREET

Kom langs tijdens de expeditie! Iedere dag zijn er activiteiten en Meet&Greets.
Bijvoorbeeld op 3 juli in Gent. Daar zal Eurocommissaris Timmermans meer vertellen over de plannen die hij dit najaar presenteert. Na het succesvolle initiatief tegen wegwerpplastic werkt de Commissie nu aan een voorstel om verpakkingsafval verder te verminderen, onder andere door hergebruik te stimuleren. Dit voorstel zal in het najaar van 2022 gepresenteerd worden.

Kijk voor alle info op de website van de Plasticsoupsurfer

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *