Neoprene jas 3

Tips voor kitesurfen in de kou

De herfst en winter zijn fantastische seizoenen om te kitesurfen. Het is rustig, je hoeft niet in de file te staan richting strand, er is genoeg wind en de zee is prachtig.

Maar hoe wapen je jezelf tegen de kou? Vooral door het aanschaffen van een goede uitrusting. Een goed passend wetsuit, handschoenen/schoenen en een muts/cap en een windstopper jas. Een drysuit is ook mogelijk. Trek niet die oude spullen aan die nog op zolder lagen, de moderne wetsuits beschermen een stuk beter.

Zorg ervoor dat je niet al koud bent voordat je gaat beginnen. Kleed je daarom om in de auto met de verwarming aan, sta op het strand op een matje om je voeten zo lang mogelijk warm te houden. Neem een thermosfles met warme thee mee. Smeer wat vaseline op je gezicht, dit beschermt tegen de wind. Zorg ervoor dat je zo dicht mogelijk bij de zee parkeert, want je krijgt het snel koud op het stuk dat je moet afleggen tussen auto en zee.

Neem vooral geen risico, ga niet te lang door, blijf dicht bij de kust en ga nooit alleen. Hou elkaar in de gaten en zorg dat je niet onderkoelt raakt.

Daarna thuis lekker opwarmen onder de douche of misschien wel in je jacuzzi als je geluk hebt. Veel kiteplezier deze winter!

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *